Nekončíme, pokračujeme! 3 nabitá kola Czech O-Tour i v roce 2023. Co všechno chystáme?

23. 11. 2022

V letošním roce seriál Czech O-Tour proběhl po stopách loňského Mistrovství světa v orientačním běhu, při kterém se nemohly konat doprovodné závody pro širokou veřejnost. Více než 2400 účastníků, kteří běželi alespoň jeden závod, velmi kladné ohlasy a zajímavé propojení s dalšími mezinárodními akcemi dali vzniknout dalšímu ročníku Czech O-Tour. Co jsme si pro vás připravili?

Plzeň, Kokořínsko, Šumava

V prvé řadě na vás čekají tři série závodů podobně jako v roce 2022. Začneme na Plzeňsku o prvním dubnovém víkendu v terénech, kde se bude v roce 2024 konat Mistrovství světa juniorů v OB, závody budou i vyvrcholením prvního tréninkového kempu před JMS. Závody se budou konat v krásném nově zmapovaném terénu u vodní nádrže Ejpovice, jen 40 min od Prahy. Pokračovat se bude na počátku srpna na Kokořínsku – během Světového poháru v OB proběhnou rovnou 4 závody a hned 3 z nich se budou odehrávat v pískovcových skalách, mimo jiné v terénech, kde poběží nejlepší světoví závodníci. Celý seriál zakončí úžasná lokalita, o kterou si řada z vás psala: okolí Kubovy Hutě na Šumavě. Tento panenský terén nikdy nebyl zmapovaný, vede k němu nejvýše položená železniční trať v Česku a jen přes silnici dojdete na rozhlednu Boubín nebo k Boubínskému pralesu. Dohromady na vás čeká 8 závodů, každý zcela unikátní.

Termínovka 2023

Plzeň 

  • sobota 1. dubna 2023 – krátká trať (E1 Czech O-Tour 2023)
  • sobota 1. dubna 2023 – noční doprovodný závod
  • neděle 2. dubna 2023 – klasická trať (E2 Czech O-Tour 2023)

Kokořínsko

  • čtvrtek 3. srpna 2023 – sprint E3 (Česká Lípa)
  • pátek 4. srpna 2023 – krátká / zkrácená trať E4 (Nedamov)
  • sobota 5. srpna 2023 – klasická trať E5 (Ždírec)
  • neděle 6. srpna 2023 – krátká trať E6 (Ždírec)

Šumava

  • pátek 27. října 2023 – trénink, možnost výletů
  • sobota 28. října 2023 – krátká trať E7 (Kubova Huť)
  • sobota 28. října 2023 – doprovodný večerní program (přednášky, koncert)
  • neděle 29. října 2023 – klasická trať E8 (Kubova Huť)

Speciální adventní cena

Zdražuje se vše a všude. My jsme si však připravili speciální nabídku: adventní předtermín přihlášek, kdy startovné bude za stejnou cenu jako při letošním ročníku. Do tohoto předprodeje uvolňujeme 500 startovních míst na každý jednotlivý závod, bez omezení počtu startujících se můžete hlásit na celý seriál. Spuštění této nabídky proběhne 1. prosince ve 20:23 a potrvá až do 15. prosince půlnoci, kdy spustíme základní (druhý) termín přihlášek s mírně zvýšeným startovným. 

Zůstávají kategorie nebo klubová soutěž

Z větší části zůstanou navržené kategorie pro letošní ročník s mírnými úpravami v kategoriích veteránů (budou přidány DH70 a DH80) a hobíků. Do celkového hodnocení se bude počítat 7 závodů z 8. Rozšiřujeme také Klubovou soutěž. Hodnotné ceny získá celkem 8 klubů, systém hodnocení zůstává stejný jako v loňském roce. Během zimy vylepšíme také mobilní aplikaci OTour, která nabízí servis v podobě startovek, výsledků nebo průběžných žebříčků.

Novinky

Obecně bychom se chtěli v nadcházejícím roce kromě kvalitních tratí a exkluzivních terénů zaměřit na servis pro závodníky a udržitelnost všech závodů (zlepšit nejen odpadové hospodářství v arénách, ale také minimalizovat výrobu některých materiálů). Budeme připravovat speciální OTour tréninky, v aréně nabídneme testování bot, po závodech si budete moci postěžovat na Zdi chyb. V rámci nabízeného občerstvení se budeme soustředit na lokální suroviny i podporu místních podnikatelů. O všech novinkách a zajímavostech vás budeme postupně informovat na webu o-tour.cz nebo sociálních sítích @czechotour.