Nabitý doprovodný program na Šumavě. Na co se můžeš těšit?

16. 10. 2023

Jak už se stalo dobrým zvykem, při závodech Kwak Czech O-Tour pro Tebe připravujeme bohatý program. Tentokrát bude opravdu nabitý, vše začne již v úterý před závodem. Přijeď už o pár dní dříve a zažij Šumavu v celé své kráse!

Úterý 24. října

Doprovodný program začne už v úterý před závodem, ale na druhém konci republiky. V Rychnově na Jablonecku proběhne výsadba nových stromů v Orienťáckém lese. Celá akce začne odpoledne ve 14:30, ale připojit se můžeš kdykoliv později. Po práci na všechny čeká opékání buřtů a krátké posezení.

Od středy 25. října

Probíhá v Lipce YO!Camp (a to až do neděle 29. října) – soustředění pro mladé trenéry, rozhodčí, mapaře nebo organizátory závodů, kteří se chtějí dozvědět řadu užitečných tipů a triků. Zázemí této akce je jen pár kilometrů od dějiště Kwak Czech O-Tour. Pár míst je ještě volných, využij toho a přihlas se na 3. ročník této unikátní akce. 

Od čtvrtka 26. října

Zúčastni se připraveného tréninku na mapě Vodník v těsné blízkosti města Vimperk. Čeká na Tebe několik kontrol různých obtížností i možnost trati, kterou lze sestavením z kontrol absolvovat. Mapa bude zdarma ke stažení v rámci pokynů Kwak Czech O-Tour nebo  si ji můžeš objednat tištěnou za 20 Kč v doplňkových službách v ORISu a následně vyzvednout v restauraci na Vodníku, odkud bude trénink startovat.

Na co se můžete těšit na Šumavě? Třeba na O-bazar!

Čtvrtek a pátek 26.–27. října

Chceš strávit den v šumavských rašeliništích a dozvědět se víc o vodě v krajině? Pak se můžeš přihlásit na speciální exkurzi, kterou pro tebe připravujeme společně s Národním parkem Šumava. Lze se zúčastnit buď ve čtvrtek 26. října, nebo v pátek 27. října. Kapacita je omezena a přihlášky jsou nutné předem. Více informací nalezneš v článku Orienťáci pro rašeliniště.

Sobota a neděle 28.–29. října (aréna)

V aréně závodů na Kubově Huti pro tebe připravujeme další doprovodný program:

  • ve stánku značky O-RUN si vyzvedni a otestuj běžecké boty
  • zúčastni se Sporticus labyrintu a dostaneš slevu nebo vyhraj jednu ze zajímavých cen od Sporticusu
  • už tradičně bude k dispozici Orienťácký bazárek – prodej nebo nakup orienťácké vybavení nejen na zimu

Sobota 28. října (Vimperk)

Hned po sobotních závodech se doporučujeme přesunout do Vimperka. Exkluzivně pouze pro orienťáky je připraveno promítání filmu Voda ztracená a vrácená, které proběhne 28. října v 17:30 v Kulturním středisku Vimperk. Po konci promítání naváže diskuze s odborníky z Národního parku Šumava.

Po celou dobu

Navštiv krásnou přírodu nejen u Boubínského pralesa. V naší mobilní aplikaci OTour najdeš tipy na výlety před závody, ale také v průběhu nebo i po celé akci. Kam se vypravíš ty?

Mobilní appka OTour, to nejsou jen výsledky a novinky, ale také třeba tipy na výlety.