Jizerky: co vás čeká a nemine

14. 7. 2022

Už o víkendu se rozběhnete v lesích okolí Bukové hory a Josefova Dolu. Co si všechno pořadatelé nachystali? Připravili jsme sumář základních věcí, na které nezapomeňte. Titulárním partnerem závodů v Jizerkách je Česká Mincovna

1/ Jedete do Josefova Dolu

Druhá část seriálu Czech O-Tour vás zavede do Jizerských hor, konkrétně do malebné obce Josefův Důl. Aréna se nachází na louce, kde se v zimě prohánějí lyžaři z TJ Josefův Důl (kterým děkujeme za půjčení objektu pro pořadatele a panu Nyčovi za skvělý servis a zapůjčení louky pro arénu a parkování), ale byl zde v minulosti i cíl cyklistických závodů ČT Author Cup.

2/ Nemusíte vozit svačinu

V závodním cateringu, který pořadatelé připravili, si vybere doslova každý. Jablonecký Vegit-Point mnozí z vás znají z MČR na krátké trati 2022 či Pěkných Prázdnin. Dorazí i na Czech O-Tour s řadou veganských a vegetariánských jídel. Závodníci také mohou ochutnat zajímavou limonádu Rooibosovku od Rooibos Company (níže si můžete přečíst příběh). Nejen po ránu oceníte dobrou kávičku, čaj či horkou čokoládu a také koláče z místní pekárny Tanvald. Něco jsme zapomněli? No jasně! Nebojte – gril, maso, kýta, párek v rohlíku, pivo Konrad včetně letní limitované ovocné edice Chytrón nebo klasická limonáda tak, jak to řada z vás má rádo. Vybere si tak snad každý.

Příběh Rooibos Company 

Po 13 letech života v JAR v Kapském Městě si manželé Šimonovi založili před 2 lety firmu Rooibos Company a stali se jedinými přímými dovozci organického rooibosu do ČR. Rooibos je čaj-nečaj a vzniká fermentací lístků na afrikém sluníčku keře čajovce kapského, kde nabere krásnou červenou barvu a svoji specifikou chuť. Rooibos je skvělý před, během a po sportování a fyzické námaze, protože díky obsahu minerálních látek a vitamínů funguje trochu jako jonťák a doplní do těla tekutiny. Vlajkovým produktem firmy je řemeslná přírodní limonáda Rooibosovka. Limonáda je ve třech příchutích, Mango, Malina a Černý rybíz a samozřejmě ji dělají ze svého rooibosu.

3/ Stáhněte si aplikaci OTour do mobilu

Aplikace OTour je po terezínském křtu opět na scéně. Najdete v ní svůj startovní čas v každé etapě, ale i online výsledky, aktuální bodové pořadí týmů či odkaz na pokyny. Pomocí appky také dojedete až do arény závodů.

Stahujte zde:

4/ Nejen orienťákem je člověk živ

Čekají vás tři závody v jizerskohorských svazích. To ale není vše. V sobotu ve 13:30 pro vás připravujeme workshop tejpování (ve stánku GemMedical), po celý den je zde také možnost tejpování. Využijte ji!  Večer pak mezi 18:00 – 21:00 vystoupí v kempu Tanvaldský Špičák kapela Good WaterBand. Pokud preferujete poznávání a turistiku, určitě se podívejte do naši aplikace OTour na možnost výletů po okolí.

5/ Nechoďte nakupovat do sportovního obchodu

Jestli si potřebujete cokoliv koupit nejen na letní sezónu, rozhodně najděte chvilku na výběr vhodného kousku. Budete mít totiž opravdu velký výběr.

  • O-RUN vás přivítá tradičně nabitou výbavou pro orienťák. Dojde na představení nového modelu závodních hřebovek Bagheera Claw a platnou zajímavostí by měly být nové modely outdoorových kalhot Bagheera Adventure a Flexi pants, ideální pro ty, které letní horské treky teprve čekají a pro všechny, kteří se těší na podzimní outdoor.
  • Sporticus přiveze do Jizerek klasicky veškerou naši nabídku o-sortimentu, tedy boty VJ Sport, Nvii, inov-8, buzoly, čipy, tejpy a sportovní výživu. A Sporticus uvidíte také v cíli – pod jeho obloukem budete dobíhat E3.
  • Během soboty a neděle bude firma KYLIE SPORT STUDIO prodávat sportovní výživu od značek ENERVIT, NUTREND, INKOSPOR, PENCO, G-30. Jedná se o produkty před výkonem, pro úspěšný průběh závodu, a regeneraci do dalšího závodu. Dále bude nabízet velký výprodej funkčního oblečení, běžeckého oblečení a bot, čelenek, ponožek, rukavic, brýlí pro všechny druhy sportu.od zn. PROGRES, AXON, INFIT, 3F, ASICS. Na stánku bude také možno zakoupit cestovní jídla a kávu zn. EXPRESS MENU.
  • Na Czech O-Tour bude také zastoupena značka HAVEN, která vznikla v roce 2005 a nese rukopis agresívnějších bikových sportů jako sjezd s postupnou přeměnou do trail a XC. Kompletní vývoj produktů se provádí v České republice s týmem designérů a grafiků, testování mají na starosti jezdci týmu HAVEN, kteří dávají impulzy k potřebným změnám při vývoji i vylepšení pro již prodávané produkty. Snaží se testovat, používat, stále inovovat a zlepšovat zboží, aby Vás potěšili nejenom stylovými kousky, ale i kvalitou.
  • V SIGN-SPORT, který v Jizerkách také bude mít svůj stánek, vyrábí kompletní klubové oblečení ve Vámi zvoleném designu. Umí vše, co pro orienťák potřebujete – dresy, běžecké kalhoty, overalové soupravy, čelenky, čepice, šátky, elasťáky a další. Mohou obléci i Váš klub nebo sportovní tým.
  • A řada dalších stánků a výběru sortimentu od GemMedical, Kazboše, Bohouška nebo si popovídat ve stánku s čelovkami Lucifer s majitelem Petrem Dvořákem.
O-Run představí nový model závodních hřebovek Bagheera Claw a Ferral.

O-Run představí nový model závodních hřebovek Bagheera Claw a Ferral.

6/ Nečtu pokyny, týká se mě něco?

  • Pokud jsi veterán, pak tě v sobotu čeká mapa v měřítku 1 : 7 500, v neděli 1 : 10 000. Pro ostatní je to desítka a pro všechny pak klasika na 1 : 10 000.
  • Mapa je vytištěna na pretexu, pokud máte obavu o živnost, raději si zabalte do kapsičky obal.
  • V sobotu je to na starty 1600 m, v neděli jen 700 m.
  • Prosíme, respektujte vyfáborkovanou trať a neomezujte místní občany přechodem přes jejich pozemky. 
  • Připomínáme, že je zakázáno překonávat značku 518 Nepřekonatelný plot. V mapě je přezimovací obora s dvěma jasnými vstupy po cestě. Využijte ty.
  • Kategorie H21E, H21A a OPEN DLOUHÁ mají výměnu mapy při E3
  • Pokud jsi rodič, prvně prosím absolvuj svoji trať, pak až jako doprovod v HDR
  • … no radši si ty pokyny přečti
  • jo a na startovky se můžeš podívat zde: E1, E2, E3

7/ Počasí je objednané

Možná nás v sobotu kolem poledne překvapí krátký deštík, ale to jen proto, aby se vám moc nezapalovala lýtka. Jinak teplota bude ideální na běhání tak, jak si všichni přejí :-).