Startujeme přihlášky a představujeme lokality Kwak Czech Orienteering Tour #3: 26.–28. října 2024

23. 11. 2023

Kde se poběží poslední kolo Kwak Czech O-Tour v roce 2024? Chtěli jsme znovu nabídnout lokalitu, podobně jako letos na Šumavě, která je orienťácky tak trochu zapomenuta, přitom nádherná a jedinečná. Poslední závody příští sezóny budou v Beskydech a také ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm!

Poprvé mimo Čechy, kousek od slovenských hranic, v unikátních lokalitách. Závěrečná série bude mít hned tři závody. Celé závody připravujeme společně s místním klubem O-RUNNAŘI Beskydy.

V největším skanzenu ve střední Evropě

V sobotu 26. října 2024 bude hodinu po poledni na programu sprint v neobyčejném prostředí – v největším a nejstarším skanzenu ve střední Evropě. Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm bylo založeno v roce 1925 a v jeho třech expozicích, Dřevěném městečku, Valašské dědině a Mlýnské dolině, je rozmístěno téměř 100 památkových objektů, obdobný počet kontrol můžete čekat i v celém prostoru závodu. Podobně jako při prvním závodu sezóny 2024 v Mirakulu, bude část areálu pro veřejnost uzavřeno. V ceně startovného je i možnost prohlídky celého skanzenu po závodě. 

 

Ogaři a dcérky nebo synci i dziełuchy? 

V neděli 27. října a pondělí 28. října (státní svátek) se dějství přesune směrem na pomezí Valašska a Slezska, k horské obci Bílá nacházející se pouhé tři kilometry od slovenských hranic. Co Tě čeká? Náročný horský terén v nadmořské výšce 550 až 850 m n. m., který prověří Tvojí fyzickou i mapovou stránku. V neděli bude připravena klasická trať, v pondělí pak krátká trať, po které vyhlásíme celkové pořadí Czech O-Tour 2024 jak v jednotlivcích, tak Klubovou soutěž.

Pořádná podzimní dovolená

Svůj pobyt v Beskydech si však můžete ještě dost prodloužit. V úterý 29.10. a ve středu 30.10. totiž mají děti podzimní prázdniny, a to je ideální čas strávit zde dovolenou. Specifický beskydský jazyk, chutné lokální jídlo (frgále, štramberské uši, korbáčiky a mnohé další) i lidová architektura. Nadchne Tě místní folklór i historie. Beskydy náleží k oblastem s bohatou tradicí, se kterou se setkáš na každém kroku. Radhošť, Lysá hora, Pustevny, Radegast… to vše na dosah. 

Spouštíme přihlášky

Postupně od 9. do 23. listopadu jsme odkryli jednotlivé lokality Czech O-Tour 2024. Právě dnes, 23. listopadu, najdete na webu O-Tour i další informace k seriálu, rozpis a ve 20:24 jsme spustili v ORISu přihlášky na jednotlivé závody i celý seriál. Pro nejrychlejší máme zajímavou nabídku:

  • V rámci prvních 300 přihlášek (po naplnění tohoto počtu) na jednotlivé kolo vylosujeme vždy 5 šťastných výherců, kteří budou mít zdarma 1 závod v lokalitě, na kterou se přihlásili
  • V rámci prvních 150 přihlášek (po naplnění tohoto počtu) na celý seriál vylosujeme 3 šťastné výherce, kteří budou mít celý seriál zdarma 

Termínovka 2024

24. března 2024 Mirakulum 
2.–6. července 2024 Plzeňsko
26.–28. října 2024 Beskydy