OutdoorKWAK & Czech O-Tour: tvoříme společně naše sny

10. 3. 2023

Skáčeme spolu, tvoříme sny a hlavně nově spolupracujeme. Liberecká firma OutdoorKwak se stala titulárním partnerem celého letošního seriálu Czech O-Tour. Co je zač? Kdo za ní stojí? A proč zrovna KWAK?

Značka OutdoorKWAK se specializuje na šití spacáků, které mají na Liberecku více než 50letou tradici. Jedinečnost spacáků společnosti OutdoorKWAK určuje několik zásadních věcí. Patří mezi ně paropropustnost a vodní sloupec. Obě hodnoty je potřeba vybalancovat tak, abyste ve spacáku neměli pocit, že na sobě máte igelit a zároveň jste vždycky zůstali v suchu. „Deštník má vodní sloupec 3 000 – 7 000. Našich 10 000 znamená, že kdybyste na čtvereček 10 x 10 centimetrů postavili 10 metrů vody, sloupec vysoký asi jako třípatrový dům, musí to látka vydržet,” říká jeden z jednatelů David Pařízek. Ten se připojil ke kolegyni Evě Hrstkové, která začala vyrábět spacáky na mateřské dovolené jako nástupkyně firmy Alka.

Osudové setkání

O jménu své značky měla Eva Hrstková hned jasno. „Špatně se mi prokrvují končetiny, takže mám věčně studené nohy. Manžel mi proto od doby, co se známe, přezdívá žába. Když jsem vymýšlela jméno pro značku našich spacáků, tak to byla jasná volba. A to „w“ je tam proto, že když si dáte do Googlu zkratku KVAK, najde vám to Krnovské vodovody a kanalizace,“ prozradila Eva Hrstková pro Forbes. Ta se s pozdějším kolegou potkala náhodou a vlastně jednoduše. David Pařízek si u Evy chtěl nechat ušít spacák na míru. Slovo dalo slovo a neskončilo to pouze u jednoho spacáku. Jejich setkání odhalilo společnou zálibu ve vývoji nových věcí a bourání hranic dosažitelného. A právě zde se zrodila budoucí spolupráce a společné podnikání.

Použití nanomateriálů

Jedinečnost výrobků KWAK však není pouze v precizním zpracování, ale také v materiálu. Ve spolupráci s místní Technickou univerzitou se značka dostala ke svitavskému výrobci látky s nanomembránou značky Nanomembrane, a je jediná v republice i na světě, která může tento materiál k šití péřových výrobků používat. Důležitá je také náplň. Výrobky Kwak garantují, že je v jejich útrobách pouze husí prachové peří. A to ještě to nejjemnější.

Na míru!

Značka KWAK je populárnější i díky prozákaznickému servisu a hlavně tomu, že vám ušijí spací pytel přímo na míru. „Třeba dnes už víme, že když člověk spí, vydá ze sebe sto wattů tepla. Tím zjistíte, kolik energie spotřebuje, kolik vody, vlhkosti. A to nám vše pomáhá při výpočtech. Podle toho také upravujeme střih na konkrétního zákazníka. Měří se, kolik musí člověk vyhřát sám sebou, kolik energie ztratí. To vše vypočítáme a podle toho ušijeme spacák přímo na míru,“ vysvětluje David Pařízek a dodává: “Když za námi přijde klient a řekne, že chce spacák například do Himalájí do – 40 °C mezní nebo komfortní teploty, tak mu spočítáme, co potřebuje. Jeden spacák šije jedna švadlena deset hodin.

Společné hodnoty

Celoroční seriál Czech O-Tour a OutdoorKWAK mají řadu společných hodnot. Ústředním motem značky je “Tvoříme sny”, která přesně konvenuje i s organizací celého seriálu v orientačním běhu, který nemá v celém světě obdoby. Turistika, outdoor, spaní ve stanech skloubená s nejmodernější technologií je také něco, co orientační běžci vyhledávají. Spojení s regionem, kde seriál vznikl, jen podtrhuje smysl spolupráce. “Kdyby se někdo ztratil při Czech O-Tour, tak 1. orientační bod je OutdoorKWAK, Rochlická 35, Liberec,” uzavírá David Pařízek.

Ředitel závodů Czech O-Tour Jan Picek s jednateli firmy OutdoorKwak Evou Hrstkovou a Davidem Pařízkem

Ředitel závodů Czech O-Tour Jan Picek s jednateli firmy OutdoorKwak Evou Hrstkovou a Davidem Pařízkem