Přípravy letní série Czech O-Tour jsou v plném proudu!

25. 5. 2023

V prvním srpnovém týdnu se pozornost světové o-veřejnosti upne na sever Čech, kde se poběží druhá série letošního Světového poháru. Kdo chce být skutečně u toho, u toho a zakusit tytéž terény jako nejlepší světoví borci, neměl by s přihláškou na kokořínskou část letošní Czech O-Tour, která je zároveň doprovodnými závody právě ke svěťáku, již moc dlouho váhat! Termín přihlášek za základní startovní je do konce června, ale povolený limit od CHKO je 1500 závodníků, takže kdo dřív klikne…

Pro závodníky Czech O-Tour budou připraveny čtyři závody od čtvrtka do neděle 3.–6. srpna. 

Centrem vícedenních bude Autokemp Nedamov, který bude zároveň i centrem páteční druhé etapy. Ubytování v chatkách v Autokempu je již v tuto chvíli vyprodáno, pro stany je tam ale stále ještě místa dost (ubytování si spolu s přihláškou na závody objednávejte v ORISu). Při pátrání po jiných možnostech ubytování můžete třeba využít našeho partnerství s Booking.com.

Program Czech O-Tour je uzpůsoben tomu, aby si každý účastník mohl pěkně zazávodit a zároveň i zafandit při svěťáku!

Program

Czech O-Tour Světový pohár
Středa 2. 8. Sprint, Česká Lípa 14:30
Čtvrtek 3. 8. E1 – Sprint, Česká Lípa 14:30 Sprintové štafety, Česká Lípa 17:15
Pátek 4. 8. E2 – Middle, Nedamov 10:00
Sobota 5. 8. E3 – Long, Ždírec 10:00 Middle, Ždírec 9:00
Neděle 6. 8. E4 – Middle, Ždírec 10:00 Long, Ždírec 9:00

 

A pokud stále ještě trochu váháte, koukněte o jaké zážitkové terény byste mohli přijít! Tři ze čtyř etap se odehrají v terénech orientačním běžcem dosud nepolíbených! 

Již tradičně na Czech O-Tour pro vás bude připraven pestrý a kvalitní catering! Vegetariánské jídlo v arénách zajistí VegitPoint, skvělé obědové i večerní menu Novinárna a klobásky nebo hamburgy nám ugriluje Řeznictví u Hrabánků, které odebírá maso z nedaleké Ekofarmy Tanvald.

Pestrý bude i mimozávodní program. Určitě se můžete těšit na Sporticus labyrint nebo O-RUN testování gripu bezhřebových švédských bot Bagheera se špunty, které bude připravené v O-RUN stanu v centru závodů. Navíc se ocitnete v turistickém ráji, takže nenavštívit ve volné chvíli hrady Bezděz, Housku či rozhlednu na Vrátenské hoře byl byl hřích! A bude-li v prvním srpnovém týdnu pravé letní vedro, tak ke zchlazení jistě dobře poslouží rybník přímo v kempu!