Plzeň: Startujeme za měsíc

2. 6. 2024

Již za měsíc startuje Kwak Czech O-Tour na Plzeňsku a je na co se těšit – 4 etapy a k nim navíc sprintový prolog, to vše za skvělé atmosféry Juniorského mistrovství světa, kterého se zúčastní přes 330 závodníků z 38 zemí světa. 

Na Czech O-Tour na Plzeňsku je již nyní přihlášeno 970 závodníků, mezi nimi kromě Čechů najdeme třeba početné výpravy z Austrálie, Japonska, Maďarska nebo Irska. Malou orienťáckou vesničku, která bude centrem Czech O-Tour, nabídne kemp Ejpovice, kde si můžeš užít pohodu u vody. Jsme rádi za velký zájem – už je vyprodáno. Arény všech závodů budou shodné s Juniorským MS, a tak můžeš podpořit české reprezentanty! 

Terény jsme vybrali opravdu pěkné, ideální pro pohodové letní závody, ale mapově tě určitě trochu potrápí. Prostory lesních etap má ostatně nejlépe načtené Adam Hájek, hlavní rozhodčí Czech O-Tour: “Koncem května jsem detailně prošel závodní prostory všech 4 etap a myslím, že všechny závodníky čeká opravdu krásný orienťák. První dvě etapy vás zavedou mezi vodoteče, hustníčky, kameny a některé delší kategorie i do skalnatých pasáží. Naopak třetí a čtvrtá etapa nabídne stovky údolíček, rýh a dalších terénních detailů v čistém lese s občasným borůvčím pod nohama. S celým stavitelským týmem věříme, že se vám budou tratě líbit. Dáváme si na nich záležet od nejmladších závodníků, přes eliťáky, až po nejzkušenější veterány.”

Kromě závodění a fandění na Tebe čeká osvědčený doprovodný program v rámci Czech O-Tour, ale s řadou novinek. Pro všechny generace bude připraven Sporticus labyrint, dva dny také bude probíhat šifrovací hra s Cryptomanii a nebude chybět ani populární O-bazárek. Pro děti bude připravena Kubíkova dětská školka a speciální závůdek s příběhem (Z pohádky do pohádky). Nově bude možné si ve stánku O-RUN zapůjčit buzolu STR8 a oběhnout s ní celý závod. A také si zde budeme moci vybavit šatník novými kousky z kolekce Czech O-Tour.

  • Buď u toho! Zaběhni si Czech O-Tour a zafandi českým reprezentantům!

Nominace české reprezentace na Juniorské MS

  • Juniorky: Ema Černá, Lucie Dittrichová, Michaela Novotná, Viktorie Škáchová, Kateřina Štěpová a Hana Vítková
  • Junioři: Daniel Bolehovský, Jiří Donda, Jan Strýček, Prokop Tomášek, Tomáš Urbánek a Adam Zřídkaveselý

Veškeré info k Czech O-Tour je rozpisu pro Plzeňsko

Nezapomeň se včas přihlásit o objednat ubytování (základní termín do 9. 6.)

Přihlášky na prolog (probíhají samostatně do 12. 6.)


Program Juniorského MS a Czech O-Tour

Den Datum Program JMS Program COT Start 00
Pondělí 1. července 2024 Sprintové štafety
Úterý 2. července 2024 Sprint Prolog  13:30
Středa 3. července 2024 Klasická trať E1 – krátká trať 14:00
Čtvrtek 4. července 2024 Volný den E2 – klasická trať 10:00
Pátek 5. července 2024 Krátká trať E3 – klasická trať  10:00
Sobota 6. července 2024 Lesní štafety E4 – krátká trať 14:00

 


Rozjíždíme novou rubriku o cílech Czech O-Tour…

…tak nezapomeň sledovat!